Najbolje uHrvatskoj nalazi se u Vašem gradu

Irska tradicija u srcu Osijeka

Irska tradicija u srcu Osijeka

St. Patrick’s Pub Osijek otvoren je 1999. godine kao prvi pravi Osječki Irski pub. Smješteni smo u Tvrđi, skladnoj baroknoj jezgri koja pripada među najznačajnije drevne gradske građevine.

Ime je dobio po Svetom Patriku zaštitniku Irske.
Posjetite nas i doživite jedinstvenu atmosferu autohtonog starog Irskog puba uz vrhunsku glazbu i čašu dobrog piva.

NAZIV

REGE - COMMERCE d.o.o.

ADRESA

A. Waldingera 4a, 31000 Osijek

Radno vrijeme

OIB

26527179409

DJELATNOST

Pubovi

DRUŠTVENE MREŽE

Uz ponudu bezalkoholnih i alkoholnih pića evo i priče o dva najpoznatija irska piva:

Jedno od najpoznatijih crnih piva na svijetu, Guinness, rodio se upravo u Irskoj.

Davne je 1759. godine gospodin Arthur Guinness kupio malu, napuštenu pivovaru i osnovao kompaniju za proizvodnju piva. Uskoro se na tržištu našlo prvo pivo koje se nije bitno razlikovalo od ostalih na tržištu. Njega zamjenjuje nešto jače pivo old Porter koje je dobilo ime po svojim najvjernijim potrošačima – portirima.

U tržišnoj borbi Guinness je s vremenom nastavio s proizvodnjom sve jačih piva, pa je svojim sugrađanima ponudio Extra Stout. Danas jako crno pivo sastavljeno od hmelja i slada nosi naziv po prvom vlasniku pivovare – Guinnessu.

U svijetu se svakodnevno ispije deset milijuna čaša Guinnessa, a godišnje se proizvede preko 2,6 milijuna hektolitara. Irci su veseo narod koji veliki dio svoga slobodnog vremena provodi u starim pabovima. Statistički podaci pokazuju da prosječni Irac godišnje popije čak 123 litre piva. Tako je Irska, nakon Njemačke i Danske, zauzela treće mjesto u Europi po potrošnji piva.

Kilkenny predstavlja “ale” pivo ( lagano pivo bakrene boje, voćne arome i vrlo bogatog ukusa), koje se proizvodi još od 1710. godine. U sastavu tvrtke „Guinness”, Kilkenny se nalazi od 1964. godine, a pored Irske, proizvodi se još u Njemačkoj i Kanadi. Danas je to jedini brend na svijetu koji se prodaje pod dva različita imena – u Irskoj i SAD to pivo se naziva Smithwick’s, dok ostatak svijeta koristi naziv Kilkenny. To pivo se i danas proizvodi u pivovari St. Francis Abbey, u gradu Kilkenny, koja predstavlja najstariju pivovaru u Irskoj.

Pošaljite upit | Kontaktirajte nas

Unesite svoju djelatnost

Povećajte prodaju Objavite svoj oglas!

Povećajte prodaju
Započnite još danas
Dopustite da Vas nađu

Trebate Internet usluge?

WEB stranice, Facebook promocija, Google pozicioniranje Kontaktirajte nas

WEB stranice
Facebook promocija
Google pozicioniranje