Održano svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju za školsku/akademsku godinu 2016./2017.!

Dana 05. prosinca 2016. godine u Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje održano je svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju za školsku/akademsku godinu 2016./2017.

Ove godine stipendiste je povodom uručivanja navedenog Ugovora primio gradonačelnik, Drago Prahin u pratnji zamjenika gradonačelnika Damira Halužana.

Grad Sveta Nedelja za školsku/akademsku godinu 2016./2017. dodijelio je četiri vrste stipendija. Dodijeljeno je 5 stipendija učenicima deficitarnih zanimanja, te 5 stipendija učenicima srednjih škola na osnovu  kriterija socijalnog statusa i uspjeha u  školovanju u iznosu od 600,00 kuna mjesečno.

Studentima je dodijeljeno 25 stipendija na osnovu  kriterija socijalnog statusa i uspjeha u  školovanju, te 5 stipendija na osnovu kriterija uspjeha u školovanju. Mjesečni iznos studentskih stipendija od pretprošle godine je uvećan, te da one sada iznose 900,00 kuna mjesečno.

Gradonačelnik Grada Svete Nedelje, Drago Prahin i  zamjenik gradonačelnika Damir Halužan čestitali su svim stipendistima te im poželjeli mnogo uspjeha u daljnjem radu i obrazovanju. Također su najavili i pozitivne promjene koje očekuju školski sustav u Svetoj Nedelji, a radi se o Područnoj školi Rakitje koja će uskoro postati samostalna osmogodišnja škola, te formiranje srednje škole s nekoliko smjerova u Strmcu. Nakon potpisanih ugovora, stipendisti su nastavili svoje druženje s gradonačelnikom i zamjenikom  uz neformalni razgovor.